5 gouden tips voor meer affiliate sales

5 gouden tips voor meer affiliate sales

Affiliate marketing staat bekend als een onderneming van de lange adem. Het vergt tijd en aandacht om succes te behalen. Als jij je websites echter wekelijks optimaliseert, is succes slechts een kwestie van tijd. Alles wat aandacht krijgt groeit, zo ook met affiliate marketing. Uiteraard is het wel noodzakelijk om te weten hoe jij je sites dusdanig verbetert, dat het tot meer sales leidt. In dit artikel lees je 5 concrete tips om meer sales te scoren.

De 39-jarige Suzanne is moeder van drie kinderen. Al jaren besteed ze daar veel tijd en werkt daardoor zelf niet. Haar man verdient de kost en zijzelf zorgt voor de kinderen. Deze traditionele manier van samenleving zat Suzanne niet lekker. Ze wilde zelf ook geld verdienen en besloot te starten met affilaite marketing. Vanaf dag één begon ze met bloggen over haar passies zoals ouderschap en babykleding. Nu, 2,5 jaar later verdient Suzanne bijna net zo veel als haar man.

Lees hier de affiliate ervaring van Suzanne

Meer sales begint bij tijdsinvestering

Succesvolle affiliate marketeers die een volledig inkomen genereren, begonnen als leken in het vak. Ook bij hen duurde het maanden voordat de eerste sales binnendruppelde. Voor eenieder is het zaak om door de zure appel heen te bijten en te blijven vertrouwen in je onderneming. Deze periode is hét sleutelmoment van het vak. Veel beginners besluiten dan te stoppen, omdat het niet direct geld oplevert. Echter, als je doorgaat is de kans groot dat je geld gaat verdienen. Afhankelijk van het aantal websites dat je hebt, kun je na grofweg 7 maanden al fors bijverdienen. Lees verder als je wil weten hoe je jouw salesproces versnelt.

1. Update je affiliate website wekelijks

Een website in de lucht knallen en vervolgens op je geld wachten is een valkuil waar veel beginners intrappen. Zie je website als een klein plantje die goed onderhouden moet worden om te groeien. Wekelijks dient je website geoptimaliseerd te worden om goed te kunnen scoren in Google. Zijn er nieuwe rubrieken bij gekomen van je adverteerders, nieuwe producten? Of is er een nieuwe adverteerder bij je netwerk aangesloten waarvan je de feeds kunt gebruiken? Check je website of alles klopt en voeg zo nodig een tekst of nieuwe taggs toe. Met andere woorden: je website wekelijks aandacht geven is een van de sleutels tot succes.

2. Werk actief aan je SEO

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat het vrijwel geen opstartkosten heeft. De keerzijde daarvan is dat je in plaats van geld, tijd moet investeren. Hoe je die tijd moet investeren is alom bekend: werk aan je SEO (Search Engine Optimalisation). Dit houdt in dat je technieken toepast die ervoor zorgen dat je beter gevonden wordt in zoekmachines en dus meer verdient. Deze technieken zijn tamelijk eenvoudig. Denk aan unieke teksten schrijven van 1200+ woorden met de juiste keywords, je meta titel en omschrijving voor elke rubriek en subrubriek in orde maken en werken aan je linkbuilding. Dat laatste houdt in dat jouw websitelink op relevante websites getoond wordt. Dit kan je gemakkelijk bewerkstelligen door websitebeheerders te mailen of ze willen linkje ruilen in de vorm van een gastblog.

3. Analyseer relevante data

Trek je maandelijks duizenden bezoekers naar je website, maar heb je nog geen sale te pakken? Dan is het noodzakelijk om een oorzaak te vinden. In veruit de meeste gevallen vind je deze oorzaak door data te analyseren. Dit kan met Google Analytics of de je affiliate platform zoals TradeTracker of Daisycon. Meestal is een slechte adverteerder (bijv. langzame website) de boosdoener. Ook kan de call to action knop verkeerd zijn. Bijvoorbeeld als er een lelijke spelfout inzit of het te agressief overkomt.

Een klikbare foto kan bijvoorbeeld ook zorgen voor enorm veel kliks maar weinig sales. Men denkt namelijk dat de foto groter wordt weergegeven als je er op klikt. Als je bezoeker dan direct naar je adverteerder gaat, is dat raar en ongepast. Weg sale. Er bestaan talloze oorzaken waarom de sales op zich blijven wachten. Blijf sleutelen en data analyseren. Vroeg of laat vind je de winnende ‘formule’ en stromen de sales binnen. De stap tot een passief inkomen is dan steeds dichterbij.

4. Social Media Marketing

Wil je niet wachten tot je SEO-activiteiten haar vruchten afwerpen? Dan is het een slimme zet om sociale media in te zetten. Vrijwel alle sociale mediakanalen zijn relevant om in te zetten om je affiliate website meer aandacht te geven. De meest gebruikte zijn: Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest en YouTube. Zorg voor een duidelijke strategie, zodat je regelmatig relevante posts plaatst en meer volgers strikt. Heb je geld beschikbaar voor wat marketing? Dan is het aan te raden om je website te promoten via Facebook Ads. Dit is een uiterst effectieve manier om mensen te targetten die al geïnteresseerd zijn in jouw niche. De kans is ontzettend groot dat ze producten via jouw website kopen. Bereken vooraf wel of het financieel uitkomt.

5. Werk aan je mindset

Is je affiliate website goed? Neem je daar genoegen mee? Veel mensen zouden direct ja antwoorden. Als je écht succesvol wilt worden met affiliate marketing moet jij je mindset drastisch veranderen. Stel jezelf altijd de vraag: wat kan er beter? En werk daar aan. Is je website goed gestructureerd? Denk aan relevante foto’s, de juiste rubrieken en subrubrieken. Zoek altijd naar mogelijkheden om jezelf als ondernemer en je websites te verbeteren. Neem geen genoegen met ‘goed’, maar streef altijd naar beter. Je bevindt je in een concurrerende markt.

Je moet je onderscheiden om succesvol te worden. Is dat moeilijk? Nee, integendeel. Het vergt vooral veel geduld en tijdsinvestering. Velen hebben dat niet. Zorg dus dat jij dat wel hebt. Train je mindset en succes zal volgen. Cliché maar waar: hard work pays off. Er zijn genoeg affiliate marketeers in Nederland die maandelijks duizenden euro’s verdienen. Jij kan de volgende zijn.