Dit verdien je met affiliate marketing: inkomstencalculator

Als beginnende affiliate marketeer wil je precies weten wat je in de toekomst verdient. Helaas is dit glazenbolwerk en kan niemand dat exact voorspellen. Het bedrag hangt voornamelijk van jezelf af. Hoe meer aandacht jij jouw business geeft, hoe meer geld er binnenstroomt. Om een zo realistisch mogelijke voorspellingen te doen van jouw affiliate inkomsten, heeft Stellia CMS een rekentool ontwikkeld. Op deze wijze zie jij binnen enkele minuten jouw maandinkomsten op basis betrouwbare indicatoren.

Wat verdient een affiliate marketeer gemiddeld?

Ondanks dat affiliate marketing in Nederland een miljoenenbusiness is, lukt het maar weinig mensen om er succesvol mee te zijn. Dit heeft vooral te maken een gebrek aan doorzettingsvermogen, discipline en geduld. Veruit de meeste publishers stoppen na een aantal maanden omdat ze niets verdienen. Aangezien dat het overgrote deel is, haalt dat het gemiddelde fors omlaag.

Dat neemt echter niet weg dat je er grof geld mee kan verdienen. Geduldige ondernemers met een goed marketingplan behalen grote successen met affiliate marketing. De eerste paar zakcentjes zul je pas na maanden noeste arbeid op je rekening zien. Dit werkt uiteraard niet motiverend. Wanneer je doorzet en blijft optimaliseren en publiceren is het een kwestie van tijd en je sales lopen op. Het kan soms jaren duren voordat jij een volledig maandinkomen genereert met affiliate marketing. Maar zeg nou zelf? Wat is twee jaar van je leven als je het vergelijkt met een gemiddelde studieduur van vier jaar, waarna je vervolgens je hele leven moet werken voor een gelijkwaardig inkomen.

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

Zo werkt de affiliate inkomstencalculator

Er zit een enorme kloof tussen de bedragen die je binnen een jaar kan verdienen. Daarom is het handiger om het zelf te berekenen in plaats van platformen als deze ruime schattingen laten doen en daar vanuit gaan. De affiliate inkomstencalculator van Stellia CMS is speciaal gemaakt voor ondernemers die willen weten wat ze verdienen.

Bezoekers per maand
Als eerst dien je het aantal verwachte bezoekers per maand in te vullen. Bezoekers genereer je door je website te optimaliseren voor de zoekmachines als Google. Denk aan teksten schrijven en werken aan linkbuilding. Ook kun je jouw website (betaald) promoten via sociale media. Dit proces heeft tijd nodig, maar als je eenmaal een paar duizend unieke bezoekers per maand hebt, ben je goed op weg.

Aantal paginabezoeken per bezoeker
Dit begrip houdt in hoeveel pagina’s een unieke bezoeker aanklikt op jouw website. Als een bezoeker op jouw website komt en na een aantal seconde al weg klikt, is het een slecht teken. Hoe langer iemand op jouw website rond speurt, hoe betrouwbaarder jouw site blijkbaar overkomt voor de consument. Op basis van deze gegevens kun je mede berekenen hoe veel je per maand zal verdienen.

CTR (Click Through Rate)
De Click Through Rate is het aantal websitebezoekers dat doorklikt naar jouw adverteerder. Hoe meer websitebezoekers dit doen, hoe groter de kans op een sale is. Pas hiermee wel op dat je mensen niet te snel laat doorklikken naar de adverteerder. Dit schrikt af. Daarom moet je voorzichtig zijn om deze gegevens in de calculator te gebruiken. Ga uit van ongeveer 0,3 procent van het aantal websitebezoekers.

CR (Conversion rate)
De conversionrate is het percentage dat daadwerkelijk over is gegaan tot het kopen van een product, boeken van een vakantie of aanmelden bij een platform van jouw adverteerder. Anno 2020 kopen tussen 1 en 4 procent van het totaal aantal websitebezoekers een product van jouw adverteerder. In de calculator kan je dit zo ruim of voorzichtig mee laten berekenen als je zelf wil.

Commissie per sale/lead
Een commissie is hetgeen wat jij daadwerkelijk verdient. Meestal is dit ongeveer 5 procent van het aankoopbedrag van het product dat de consument bij jouw adverteerder via jouw website koopt. Geen hogere wiskunde, maar wel belangrijk om mee te nemen. Meestal geldt: hoe betrouwbaarder en beter de adverteerder, hoe lager de commissie. Laat je echter niet leiden door forse commissies. Ook veel kleine commissies zorgen voor leuke inkomsten.

Praktijkvoorbeelden

Tot nu toe ben je opgezadeld met veel theorie over wat nou een realistisch bedrag is om te verdienen als affiliate marketeer. De rekentool is ontzettend handig om jou daarbij te helpen. In onderstaand schema zie je daadwerkelijke bedragen die verdiend zijn binnen een bepaald tijdsbestek.

- Jos: €30,- in de 6e maand
- Willem: €1000,- in de 14e maand
- Dylan: €200,- in de 11e maand
- Bas: €5.000,- in de 51e maand
- Evelyn: €0,- in de 4e maand

Belangrijk om te vermelden is dat maandelijkse inkomsten fluctueren. De ene maand kan het lager of hoger zijn dan de andere. Wil je zelf geld verdienen met affiliate marketing? Overweeg dan Stellia of Wordpress om als CMS te gebruiken.