Dit is waarom velen geen geld verdienen met affiliate marketing

Online geld verdienen vergt een flinke mate van zelfdiscipline. Er is geen baas die je in de gaten houdt en de eerste maanden werk je snoeihard, zonder dat je er iets voor terug krijgt. Deze manier van werken zit niet in ons systeem en word je als kind niet bijgebracht. Je bent als online marketeer voor 90 procent verantwoordelijk voor jouw eigen succes. Dat is iets wat je goed moet beseffen voordat je met een business als affiliate marketing begint. Bij duizenden beginners gaat het daar mis.

Beautyblogger Suzanne kwam er pas na jaren bloggen achter dat er ook mee te verdienen valt. Ze leerde een online markeer kennen en meldde zich aan bij affiliate netwerken. Na een moeizame start verdient Suzanne nu gemiddeld €1.600 per maand bij. Ze zit er aan te denken om een gehele affiliate webshop te koppelen aan haar blog.

Lees hier extra tips van Suzanne

De mythe van snel rijk worden op het internet

Er is een trend gaande op het gebied van succesvol ondernemen op het internet. Veel rolmodellen op YouTube vloggen zich suf om hun succescursus aan de man te brengen. Dit gaat veelal om dropshippen, het verkopen van producten op bol.com of affiliate marketing. Veel van deze invloedrijke rolmodellen pretenderen dat je vliegensvlug tienduizenden euro’s, soms zelfs tonnen, kunt verdienen met hun business. Het is zeker mogelijk om flink wat geld te verdienen met deze ondernemingen, maar ze vertellen niet dat veruit de meeste mensen dat niet bereiken.

Om die reden beginnen veel naïeve jongeren met een eigen online business in de veronderstelling dat ze binnen een mum van tijd duizenden euro’s op hun bankrekening hebben staan. Meer dan de helft van hen stopt binnen een jaar, meldt de Kamer van Koophandel. Dat zegt genoeg over het succes dat ze niet behalen. Snel online rijk worden is dus een fabeltje. Of je moet ongelooflijk veel geluk hebben met een (crypto) investering of een uniek topproduct dat een hype wordt.

De juiste denkstijl

Van kinds af aan krijg je mee dat het normaal is om naar school te gaan, een studie af te ronden en vervolgens een baan te zoeken. Je weet waar je aan toe bent, wat voor salaris je krijgt, hoe veel pensioen je opbouwt etc. Werken voor een baas doen de meesten en daar is in wezen ook niets mis mee. Toch zijn er veel alternatieven waar op scholen weinig – maar gelukkig steeds meer- aandacht voor is: ondernemen. Vooral ondernemen op het internet biedt tal van mogelijkheden. Echter is het grootste euvel de denkstijl. Zelf online ondernemen vergt een compleet andere denkstijl dan werken voor een baas.

De eerste maanden als affiliate marketeer werk je hard, maar verdien je niets. Bovendien weet je niet zeker of je het goed doet en ben je financieel onzeker. Opgeven is dan de meest voorkomende reactie. Het is niet raar, maar wel zonde. Wanneer je namelijk met de juiste mindset doorzet en blijft publiceren, blijft optimaliseren, komt het geld echt vanzelf. Affiliate marketing is een mentale sport waar je in principe weinig skills voor nodig hebt. De verhouding tussen mindset en skills is 80/20.

(Te) gemakkelijk om te beginnen

Een webshop beginnen met eigen producten kost geld. Denk aan voorraad, verzending, opslag, klantenservice, verzekeringen etc. Daar begin je niet zomaar mee. Met affiliate marketing daarentegen kan iedereen met één druk op de knop mee beginnen. Je hoeft alleen maar een website te lanceren en je gratis aan te melden bij TradeTracker. Dit is een groot voordeel voor mensen met een wat kleinere portemonnee die wel willen ondernemen. De andere kant van de medaille toont dat het ook veel onserieuze mensen aantrekt die snel rijk denken te worden en daarom snel de handdoek in de ring gooien. Om die reden staat affiliate marketing soms in een -totaal onrecht- negatief daglicht.

Begin dus niet zomaar met deze business om het lage instapniveau. Verdiep je in alle facetten van deze manier van ondernemen en bedenk voor jezelf goed of het wat voor je is. Om daar achter te komen kun je bij Stellia CMS gratis zeven dagen een proefaccount testen. Ook kun je kiezen voor een gratis Wordpress thema.

Zo verdien je wél geld met affiliate marketing

Om succesvol te worden met affiliate marketing dien je rekening te houden met een aantal factoren. Ten eerste is het handig om een mentor te vinden die jou de eerste weken helpt met basis. Hoe je bijvoorbeeld een goede domeinnaam koopt, welk CMS je gebruikt en hoe je jouw website zo goed mogelijk optimaliseert om hoog in Google te scoren.

Stellia CMS staat garant voor een uitstekende klantenservice die jou de fijnste kneepjes van het vak leert. Niet een of andere vage cursus, maar een websitepakket voor een respectievelijk maandbedrag. De support zit daarbij in. Met andere woorden: een goedkopere en betere start met affiliate marketing kun je niet maken. Recensies over het platform zijn lovend en de inkomsten van gebruikers liegen er niet om.

Als je alles zelf wil doen is het aan te raden om met Wordpress te werken. Er zijn handige plugins te downloaden om een Wordpresswebsite ‘affiliate proof’ te maken. Besef je wel dat je zelf aan SEA moet doen en de updates van Google moet bijhouden. Anders kan maanden werk in een klap verloren gaan. Gelukkig bestaan er genoeg video-instructies op YouTube om jou daar wegwijs in te maken.